Kategorija Vrste

Kronični pankreatitis

Kronični pankreatitis prilično je česta bolest koja se očituje u trajnoj ili povremenoj boli i znakovima egzokrine i endokrine insuficijencije.Karakteriziraju ga nepovratne patološke promjene u parenhimu gušterače - njegovo skupljanje, mjestimice nestanak acina, proliferativna fibroza, kao i suženje kanala, stvaranje kamenaca u njemu ili u tkivu žlijezde.

Koliko je 50 mililitara?

50 ml (mililitara) mjera je zapremine koja je kvantitativna karakteristika prostora koji zauzima tijelo, struktura ili tvar. Da biste odredili ovu mjeru u raznim jelima, upotrijebite naš kalkulator.

Normalna vrijednost ESR za žene

Kad osoba dođe u kliniku žaleći se na bilo koju bolest, prije svega joj se nudi opći test krvi. Uključuje provjeru takvih važnih parametara krvi pacijenta kao što su broj hemoglobina, leukocita, stopa sedimentacije eritrocita (ESR).

Rak želuca - predviđanja preživljavanja

Prognoza morbiditetaKolika je učestalost raka želuca u različitim zemljama, možemo doznati iz sljedećih podataka: u SAD-u se godišnje registrira 24.000 novih slučajeva bolesti, primarna dijagnoza je "rak želuca", u Ruskoj Federaciji dijagnosticira se 48.200 pacijenata.